Data: 2009-05-31 21:12:17
Temat: Re: noze kuchenne - roznice
Od: doslaw <doslaw_usunto_@_totez_.zlo.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
agent73 pisze:
> On Sun, 31 May 2009 21:42:58 +0200, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
>
>> Fale i ząbki powodują powstawanie bajońskich ilości okruchów, czego nie
>> znosze, zwłaszcza kiedy chleb ma chrupką skórkę i odpryski spod ząbków noża
>> lądują na całej podłodze kuchni.
>
> Ja jeszcze do powyższego dołożę notoryczne zjeżdżanie takiego
> ząbkowanego noża w jedną stronę (te ząbki są nie symetrycznie
> nacięte). Za cholerę nie mogłem tym prosto kromki ukroić, a świeży
> chleb był cały poharatany! Zatem specjalny nóż do chleba leży w
> szufladzie pod kuchenką, może jak będę miał terochę czasu to przerobię
> go na szlifierce na taki zupełnie zwykły nóż kuchenny :-)
>
a moze to kwestia tępoty noża albo po prostu kiepskiego noża ?
chociaż ruchy nożownika też mogą tu wchodzić w grę ;)
|