Data: 2009-05-31 21:43:13
Temat: Re: noze kuchenne - roznice
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 31 May 2009 22:59:46 +0200, agent73 napisał(a):
> On Sun, 31 May 2009 21:42:58 +0200, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
>
>>Fale i ząbki powodują powstawanie bajońskich ilości okruchów, czego nie
>>znosze, zwłaszcza kiedy chleb ma chrupką skórkę i odpryski spod ząbków noża
>>lądują na całej podłodze kuchni.
>
> Ja jeszcze do powyższego dołożę notoryczne zjeżdżanie takiego
> ząbkowanego noża w jedną stronę (te ząbki są nie symetrycznie
> nacięte). Za cholerę nie mogłem tym prosto kromki ukroić, a świeży
> chleb był cały poharatany!
Dokładnie, dokładnie. Jak tym kroić - nie wiem.
> Zatem specjalny nóż do chleba leży w
> szufladzie pod kuchenką,
Jej, to zupełnie jak u mnie pod blatem :-D
> może jak będę miał terochę czasu to przerobię
> go na szlifierce na taki zupełnie zwykły nóż kuchenny :-)
Dobry pomysł, muszę TŻ poprosić o przeróbkę.
|