Data: 2009-05-31 21:44:12
Temat: Re: noze kuchenne - roznice
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 31 May 2009 23:12:17 +0200, doslaw napisał(a):
>> Ja jeszcze do powyższego dołożę notoryczne zjeżdżanie takiego
>> ząbkowanego noża w jedną stronę (te ząbki są nie symetrycznie
>> nacięte). Za cholerę nie mogłem tym prosto kromki ukroić, a świeży
>> chleb był cały poharatany! Zatem specjalny nóż do chleba leży w
>> szufladzie pod kuchenką, może jak będę miał terochę czasu to przerobię
>> go na szlifierce na taki zupełnie zwykły nóż kuchenny :-)
>>
>
> a moze to kwestia tępoty noża albo po prostu kiepskiego noża ?
Kiepski nóż? - jasne, skoro nie kroi jak należy.
> chociaż ruchy nożownika też mogą tu wchodzić w grę ;)
Dobry nóż nie wymaga specjalnej techniki.
|