Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!fu-berlin.de!uni-berlin.de!not-for-m
ail
From: Waldemar <w...@i...de>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: oliwa do chleba
Date: Sun, 05 Nov 2006 18:24:38 +0100
Organization: Freie Universitaet Berlin
Lines: 24
Message-ID: <4...@u...de>
References: <eikrt0$am4$1@node5.news.atman.pl> <4...@u...de>
<eikua1$atr$1@node5.news.atman.pl> <eikv2v$psf$1@news.onet.pl>
<eil0uc$bav$1@node5.news.atman.pl>
<1iia64irkt55t.n5qmedo2m2gg$.dlg@40tude.net>
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.uni-berlin.de
9HULlZ5V/x7kpCFk+SK24QhKnU1d5GvX//LackSfsqckWzwhw6+PUPOQ79
User-Agent: Thunderbird 1.5.0.7 (Windows/20060909)
In-Reply-To: <1iia64irkt55t.n5qmedo2m2gg$.dlg@40tude.net>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:282233
Ukryj nagłówki
Gruby schrieb:
> Dnia Sun, 5 Nov 2006 16:45:25 +0100, Czarownik napisał(a):
>
>> nie chodzi mi aby zrobic oliwe ale dorobic/przyprawic/
>> macza sie w niej goracy chleb i je z ta oliwa
>
> Niestety, takie odpowiedzi jak powyżej to norma na tej grupie... jest
> kilku użyszkodników uważających się za guru i wszelkie pytania tego typu
> sa spuszczane na Berdyczów, lub w najlepszym razie jestes odsyłany do
> googli..a przeciez jak sama nazwa wskazuje, grupa jest o kuchni.. pytanie
> jest w temacie wiec niby o co chodzi? chyba tylko o to, że takie
> przyziemne pytania burza ład i wewnetrzny spokój duszy naszych
> Wszystkoumiejących i wszystkowiedzących...
>
>
> a co do oliwy.. spróbuj dodac czosnku, papryki, ziół..
> nigdy co prawda nie robiłem czegos takiego, ale tak mi nos podpowiada..
właśnie o to chodzi, że do chleba nie potrzeba nic innego, jak tylko
dobrej oliwy. Kropka. A do oliwy można dodać praktycznie wszystkie
przyprawy (oczywiście nie naraz ;-)), jakie się w kuchni znajdą. Po
prostu do smaku. Im gorsza oliwa tym lepiej dodać przyprawy ;-).
Waldek
|