Data: 2006-11-05 17:24:38
Temat: Re: oliwa do chleba
Od: Waldemar <w...@i...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Gruby schrieb:
> Dnia Sun, 5 Nov 2006 16:45:25 +0100, Czarownik napisał(a):
>
>> nie chodzi mi aby zrobic oliwe ale dorobic/przyprawic/
>> macza sie w niej goracy chleb i je z ta oliwa
>
> Niestety, takie odpowiedzi jak powyżej to norma na tej grupie... jest
> kilku użyszkodników uważających się za guru i wszelkie pytania tego typu
> sa spuszczane na Berdyczów, lub w najlepszym razie jestes odsyłany do
> googli..a przeciez jak sama nazwa wskazuje, grupa jest o kuchni.. pytanie
> jest w temacie wiec niby o co chodzi? chyba tylko o to, że takie
> przyziemne pytania burza ład i wewnetrzny spokój duszy naszych
> Wszystkoumiejących i wszystkowiedzących...
>
>
> a co do oliwy.. spróbuj dodac czosnku, papryki, ziół..
> nigdy co prawda nie robiłem czegos takiego, ale tak mi nos podpowiada..
właśnie o to chodzi, że do chleba nie potrzeba nic innego, jak tylko
dobrej oliwy. Kropka. A do oliwy można dodać praktycznie wszystkie
przyprawy (oczywiście nie naraz ;-)), jakie się w kuchni znajdą. Po
prostu do smaku. Im gorsza oliwa tym lepiej dodać przyprawy ;-).
Waldek
|