Data: 2015-02-02 16:36:50
Temat: Re: orient
Od: Qrczak <q...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2015-02-02 02:55, obywatel iwanos uprzejmie donosi:
> Używacie w kuchni sosu sojowego albo rybnego? U nas w polszy to jakoś
> licho z tym używaniem, a ja jadłem ostatnio jakieś mięsiwo w marynacie z
> w/w, bardzo smaczne ... Jak ktoś zna jakiś prosty smaczny przepis z
> użyciem owych składników niech napisze
Sojowy zastepuje maggi. Oraz do marynat. Dobrze się komponuje z miodem,
z musztardą, z imbirem i pastą czosnkową, z konfiturą śliwkową czy
dżemem morelowym (tak tak).
Sos rybny - do wariacji na temat zupy tajskiej Tom Yum.
Ale najbardziej lubię ostrygowy - mogę łyżką jeść.
Q
--
Kobieta została stworzona po to, by umilać życie mężczyźnie, a nie -
żeby cały dzień pracować, wieczorem zaś gotować mu mrożonki.
|