Data: 2015-02-03 04:22:08
Temat: Re: orient
Od: iwanos <i...@6...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-02-03 o 01:39, rageofhonor pisze:
>
> Użytkownik "XL" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:18ypjs3lfg3fj.hum44c07rbjo.dlg@40tude.net...
>> Dnia Mon, 02 Feb 2015 02:55:08 +0100, iwanos napisał(a):
>>
>>> Używacie w kuchni sosu sojowego albo rybnego? U nas w polszy to jakoś
>>> licho z tym używaniem, a ja jadłem ostatnio jakieś mięsiwo w marynacie z
>>> w/w, bardzo smaczne ... Jak ktoś zna jakiś prosty smaczny przepis z
>>> użyciem owych składników niech napisze
>>
>> Sojowy - tak; rybny - boję się, bo paskudny i śmierdzi, boję się nim
>> otruć,
>> z uwagi na jego sposób wytwarzania 3-)
>
> Sos rybny jest niezastąpiony w kuchni azjatyckiej i dodaje się go
> prktycznie do wszystkiego. Nadaje potrawom ciekawy smak i wcale potem
> nie jadą potrawy rybą. Nie wyobrażam sobie curry bez sosu rybnego.
no właśnie o tym mówię, ale wiedzę że ludziska wolą się kisić we
wschodnioeuropejskich poglądach, jak ta moja kapucha na bigos
|