Data: 2015-02-03 01:39:12
Temat: Re: orient
Od: "rageofhonor" <w...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "XL" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:18ypjs3lfg3fj.hum44c07rbjo.dlg@40tude.net...
> Dnia Mon, 02 Feb 2015 02:55:08 +0100, iwanos napisał(a):
>
>> Używacie w kuchni sosu sojowego albo rybnego? U nas w polszy to jakoś
>> licho z tym używaniem, a ja jadłem ostatnio jakieś mięsiwo w marynacie z
>> w/w, bardzo smaczne ... Jak ktoś zna jakiś prosty smaczny przepis z
>> użyciem owych składników niech napisze
>
> Sojowy - tak; rybny - boję się, bo paskudny i śmierdzi, boję się nim
> otruć,
> z uwagi na jego sposób wytwarzania 3-)
Sos rybny jest niezastąpiony w kuchni azjatyckiej i dodaje się go prktycznie
do wszystkiego. Nadaje potrawom ciekawy smak i wcale potem nie jadą potrawy
rybą. Nie wyobrażam sobie curry bez sosu rybnego.
|