Data: 2005-12-23 15:14:53
Temat: Re: panettone jak ze sklepu?
Od: Sabina Redlarska <sa-re.wyrzuc.to.co.uwazasz:)@epf.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 23 Dec 2005 14:08:58 +0000 (UTC), Atunia napisał(a):
> To może spróbuj? Podejrzewam, że zakwaszenie może pomóc, a to chyba zakwasi?
Może spróbuję... a co to właściwie jest ten cedr i czy można go dostać u
nas?
> To tak jak ja od consonni, jak masz okazję, to spróbuj gdzieś kupić na
> przykład Ciasto z prowincji. Też mam wrażenie, że czuję posmak pomarańczy, że
> ono suche i wilgotne jednocześnie, to znaczy w dotyku suche, a w smaku
> rozpływające się i zostawia niedostyt, można żreć i żreć :)
Ich oferta wygląda zachęcająco, choć rozczarowałam się w temacie ciastek -
że nie ma torrone czy cannoli.
Czy ich ciasta są jakoś po Polsce rozprowadzane?
> Przy okazji polecam WKC, zaczyna znów się na allegro pojawiać, śliczny album.
> A przepis zeskanowany jest tu:
> http://top-it.pl/~atunia/chleb/panetton.pdf
Dzięki.
> Atunia
> PS. Jak Ci się z któregoś przepisu uda, to się pochwal na priva, bo ja na prk
> zaglądam fanaberyjnie i nieregularnie :)
Ok!
--
Dzięki, Sabina
|