Data: 2000-09-02 19:34:45
Temat: Re: pasztetowa - jak?
Od: Boguslaw Kempny <k...@s...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"f." wrote:
>
> jarko <b...@k...net.pl> wrote in message
> news:8oo04v$839$1@news.telbank.pl...
> > witam.
> > Wlasnie przymierzam sie do zrobienia kilku wedlin ( kielbasa, szynki itp.)
> > chce tez zrobic pasztetowa.
> > Ale nie wiem jak. Co i jak podpichcic i jakie skladniki
> > dzieki za odpowiedzi
> > pozdrawiam
> > jarko
> >
> Kiedys ponoc dodawano do pasztetowej papier toaletowy, ale to byl specjalny
> komunistyczny, szarobury papier.
> F.
> PS. Serio wiem, tylko tyle, ze daje sie kasze manna.
To nieprawda, prawdziwa domowa pasztetowa robi sie bez kaszy, glownym
skladnikiem jest wieprzowe podgadle. Poza tym cebula, skwarki, sol,
pieprz
i chyba cos jeszcze, ale nie pamietam, bo osobiscie nie robiem, tylko
pomagalem.
Postaram sie znalezc przepis, to posle.
BK
|