Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sgate1.onet.pl!niusy.onet.pl
From: "kogutek" <k...@v...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: peklowanie
Date: Fri, 18 Dec 2009 15:41:44 +0100
Organization: Onet.pl
Lines: 55
Sender: n...@n...onet.pl
Message-ID: <7...@n...onet.pl>
References: <p...@4...net>
NNTP-Posting-Host: newsgate1.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 1261147305 16117 213.180.130.17 (18 Dec 2009 14:41:45 GMT)
X-Complaints-To: n...@o...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 18 Dec 2009 14:41:45 +0000 (UTC)
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 195.69.80.7, 10.174.28.62
X-User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1.6) Gecko/20091201
Firefox/3.5.6
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:326004
Ukryj nagłówki
> Dnia Fri, 18 Dec 2009 15:16:37 +0100, kogutek napisał(a):
>
> >> Dnia Fri, 18 Dec 2009 13:38:18 +0100, kogutek napisał(a):
> >>
> >>>> Dnia Fri, 18 Dec 2009 12:32:48 +0100, Krycha napisał(a):
> >>>>
> >>>>> Użytkownik "XL" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> >>>>> news:11zzcdcsxf7de$.hqco4rjpsq01$.dlg@40tude.net...
> >>>>> (...)
> >>>>>> Zbyt dużo zalewy nie jest dobre, ponieważ sok i smak z mięsa przechodzą do
> >>>>>> roztworu, a po co, skoro się go potem wylewa? Zalewy powinno być jak
> >>>>>> najmniej, dlatego warto obciążać mięso.
> >>>>>
> >>>>> I to jest dla mnie dobry argument.
> >>>>> Idę "przełożyć" mięso i posmakować roztwór, bo coś czuję, że jest za mało
> >>>>> soli.
> >>>>>
> >>>>> Pozdrawiam Krycha.
> >>>>
> >>>> No, tylko nie przesadź - ma byc mocno słone, bo potem i takprzecież się
> >>>> szynki gotuje, a kiełbasy parzy w wodzie.
> >>> A po co się potem gotuje i parzy? Parzenie albo gotowanie w wodzie to strata
> >>> surowca i aromatu.
> >>
> >> Kiełbasę można dopiec w wędzarni, ale jednak wolę parzoną. Bez przesady,
> >> ileż trwa parzenie - a i parzę w wodzie z gotowania szynki. Poza tym wtedy
> >> wiem dokładnie, kiedy jest gotowa.
> >>
> >>> Nie prościej zrobić w wędzarni 85 stopni i wyłączyć wędzarnię
> >>> jak w środku mięsa zrobi się 72 do 75 stopni. Od dawna tak robię. Jakość
> >>> wędzonek jest przy takiej metodzie dużo wyższa bo nic z nich nie przechodzi do
> >>> wody.
> >>
> >> Lubię miękką, gotowaną wędzoną szynkę.
> >>
> >>
> >> --
> >>
> >> Ikselka.
> >>
> > Masz rację. Z koniem nie będę się kopał.
>
> Skoro czujesz się kopany, to masz rację, nie walcz ze sobą :->
> --
>
> Ikselka.
>
Dla mnie jesteś jedną z tych jebniętych internetowych postaci co zawsze muszą
mieć rację, a jak nie mają to i tak mają, co wiedzą wszystko a jak nie wiedzą to
i tak wiedzą najlepiej. Jak by było forum o kupach to Twoje by były
najładniejsze i miały najładniejszy połysk ale w rankingu smrodu oczywiście
musiały by śmierdzieć najbardziej.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|