Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: XL <i...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: peklowanie
Date: Fri, 18 Dec 2009 17:03:30 +0100
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 61
Message-ID: <wnejeo5x8atd$.16bd6ygdw62ux.dlg@40tude.net>
References: <p...@4...net>
<7...@n...onet.pl>
Reply-To: i...@g...pl
NNTP-Posting-Host: aepi175.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1261152215 573 79.191.138.175 (18 Dec 2009 16:03:35 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 18 Dec 2009 16:03:35 +0000 (UTC)
X-User: ikselk
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:326007
Ukryj nagłówki
Dnia Fri, 18 Dec 2009 15:41:44 +0100, kogutek napisał(a):
>> Dnia Fri, 18 Dec 2009 15:16:37 +0100, kogutek napisał(a):
>>
>>>> Dnia Fri, 18 Dec 2009 13:38:18 +0100, kogutek napisał(a):
>>>>
>>>>>> Dnia Fri, 18 Dec 2009 12:32:48 +0100, Krycha napisał(a):
>>>>>>
>>>>>>> Użytkownik "XL" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
>>>>>>> news:11zzcdcsxf7de$.hqco4rjpsq01$.dlg@40tude.net...
>>>>>>> (...)
>>>>>>>> Zbyt dużo zalewy nie jest dobre, ponieważ sok i smak z mięsa przechodzą do
>>>>>>>> roztworu, a po co, skoro się go potem wylewa? Zalewy powinno być jak
>>>>>>>> najmniej, dlatego warto obciążać mięso.
>>>>>>>
>>>>>>> I to jest dla mnie dobry argument.
>>>>>>> Idę "przełożyć" mięso i posmakować roztwór, bo coś czuję, że jest za mało
>>>>>>> soli.
>>>>>>>
>>>>>>> Pozdrawiam Krycha.
>>>>>>
>>>>>> No, tylko nie przesadź - ma byc mocno słone, bo potem i takprzecież się
>>>>>> szynki gotuje, a kiełbasy parzy w wodzie.
>>>>> A po co się potem gotuje i parzy? Parzenie albo gotowanie w wodzie to strata
>>>>> surowca i aromatu.
>>>>
>>>> Kiełbasę można dopiec w wędzarni, ale jednak wolę parzoną. Bez przesady,
>>>> ileż trwa parzenie - a i parzę w wodzie z gotowania szynki. Poza tym wtedy
>>>> wiem dokładnie, kiedy jest gotowa.
>>>>
>>>>> Nie prościej zrobić w wędzarni 85 stopni i wyłączyć wędzarnię
>>>>> jak w środku mięsa zrobi się 72 do 75 stopni. Od dawna tak robię. Jakość
>>>>> wędzonek jest przy takiej metodzie dużo wyższa bo nic z nich nie przechodzi do
>>>>> wody.
>>>>
>>>> Lubię miękką, gotowaną wędzoną szynkę.
>>>>
>>>>
>>>> --
>>>>
>>>> Ikselka.
>>>>
>>> Masz rację. Z koniem nie będę się kopał.
>>
>> Skoro czujesz się kopany, to masz rację, nie walcz ze sobą :->
>> --
>>
>> Ikselka.
>>
> Dla mnie jesteś jedną z tych jebniętych internetowych postaci co zawsze muszą
> mieć rację, a jak nie mają to i tak mają, co wiedzą wszystko a jak nie wiedzą to
> i tak wiedzą najlepiej. Jak by było forum o kupach to Twoje by były
> najładniejsze i miały najładniejszy połysk ale w rankingu smrodu oczywiście
> musiały by śmierdzieć najbardziej.
Twoja wędzarnia najlepsza, Twoje przepisy, Twoja racja, Twoja kupa.
Spadaj.
--
Ikselka.
|