Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!newsgate.onet.pl!niusy.
onet.pl
From: p...@a...pl
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: pilaw
Date: 24 Jun 2004 22:20:30 +0200
Organization: Onet.pl SA
Lines: 29
Message-ID: <7...@n...onet.pl>
References: <p...@o...pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.test.onet.pl 1088108430 11335 213.180.130.18 (24 Jun 2004 20:20:30
GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 24 Jun 2004 20:20:30 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 192.168.0.247, 81.210.123.162, 192.168.243.43
X-User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040206
Firefox/0.8
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:205842
Ukryj nagłówki
> On Tue, 22 Jun 2004 16:29:32 +0200, platynka wrote:
>
> >
> > Swego czasu udalo mi sie uzyskac 'lekcje pokazowa' jak sie gotuje
> > prawdziwy, tadzycki plow.
>
> to sie podziel przepisem :))
>
Za swoja skleroze nie odpowiadam - nie robilam tego, skoro przyprawy i tak nie
moglam dostac. A w sumie sama degustacja tez byla interesujaca.
Kobieta robila to w sporym garnku. Najpierw olej (dala zwykly, roslinny, jaki
konkretnie nie pamietam), po rozgrzaniu kurczak w porcyjkach (udka, skrzydelka
itp). Do zrumienionego kurczaka marchew pokrojona w paski - ma sie posmazyc. Na
to ryz (uprzednio namoczony w wodzie, zeby zmiekl). Jak ryz juz sie podsmazyl
(tak jak zazwyczaj sie podsmaza ryz w tluszczu) zalala to wrzatkiem,
zaznaczajac, ze ma byc bardzo wrzacy ;) Do srodka dala glowke czosnku (obrana,
ale zabkow nie obierala - w calosci byly) i byc moze rodzynki. I oczywiscie TA
przyprawa, sporo, bardzo sporo.No i sol i pieprz. Nie pamietam, czy byla do tego
dawana cebula :( I to sie gotowalo jakis czas. Jak ja spotkam to ja jeszcze
dopytam o szczegoly. Byc moze uda mi sie ja odwiedzic w te wakacje.
Pozdrawiam
Platynka
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|