Data: 2010-09-04 10:52:51
Temat: Re: przecier pomidorowy - jaki prosty przepis?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 04 Sep 2010 12:49:03 +0200, Qrczak napisał(a):
> Dnia 2010-09-04 12:09, niebożę Jean wylazło do ludzi i marudzi:
>> po co kroic i przecierac?
>
> Bo w moim domu rodzinnym się kroiło i przecierało.
>
> Qra
Bardzo prosty sposób na pomidory do spaghetti czy leczo: pomidory sparzyć i
ściągnąć skórę (nie jest to obowiazkowe, ale wygodne w momencie ich
użycia), pokroić jakkolwiek, aby dały sie ciasno upchnąć w słoikach,
zapasteryzować. Żadnego solenia. Zimą dajesz wprost ze słoika do właśnie
duszonej potrawy, używając jak świeże.
|