Data: 2010-09-25 21:43:06
Temat: Re: pytania o pieczenie chleba
Od: Qrczak <q...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2010-09-25 23:18, niebożę vcore wylazło do ludzi i marudzi:
> W dniu 2010-09-25 22:13, xy pisze:
>> 2) w kuchence elektrycznej jak piec? mam amice i daj tryb ciasto
>> (grzanie gorne, dolne, wentylator)
Bez tego ostatniego.
>> i daje 210 stopni, wkladam chleb, po 15 minutach obnizam temperature
>> do 180 stopni, ale mam
>> wrazenie, ze ta amica ma tendencje do wysuszania ciasta, mozna jakos
>> lepiej?
> Przed podczas pieczenia można wstawić do środka naczynie z wodą, ale po
> 5-10min należy je wyjąć, można też spryskać ścianki piekarnika chwile
> przed włożeniem chleba
To przed czy podczas w końcu?
Qra, btw naczynie z wodą trzymam w piekarniku do końca pieczenia, co
więcej na 15-20 minut przed wyjęciem z piekarnika wierzch chleba smaruję
zimną wodą - skórka jest błyszcząca i niespieczona
|