Data: 2004-03-03 18:14:23
Temat: Re: rosół mojej tesciowej
Od: "Magda " <m...@j...krakow.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dla rodziny 4 ososbowej na dwa dni. 2 podudzia z kurczaka (duze z czastkami
dupki kurczaczej), 0.5 kg antrykotu lub rozbratla, najlepiej bez kosci,3
srednie marchewki, 4 srednie pietrszki, 1 por, pol selera, moze byc peczek
natki pietruszki zwiazany nitka, sol. pieprz, wegeta, nieduzo maggi.
Zalewasz woda i gotujesz na bardzo malym ogniu, dlugo moze 1.5 godz. Zasada
jest bardzo maly ogien, takie ledwo pyrkanie, bo wtedy rosol jest klarowny.
Jarzyny wyjmij wczesniej (po 50 min.), albo dodaj pozniej, wczesniej wyjmij
tez kurczaka, bo sie zupelnie rozgotuje, albo dodaj pozniej. Pod konie
dopraw so swojego smaku. Ja na poczarku obgotowuje mieso, wylewam wode, myje
mieso i jeszcze raz zaczynam gotowanie, zeby mi paprochy nie lataly. Zycze
smacznego. magda
|