Data: 2005-08-03 11:31:35
Temat: Re: ryba na grillu ?
Od: Konrad Kosmowski <k...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
*** wodorotlenek <w...@a...pl>:
> Dzien dobry sloneczny, chcialbym zrobic cos nietypowego i podac rybe
> na grilu.
Całkiem typowe. :)
> Czy trzeba ja specjalnie jakos przedtem przyrzadzic ?
Zależy jaka ryba. Np. takiego pstrąga to w sumie wystarczy opruszyć
solą, ew. dodać ziół/czosnku, wrzucić w folię aluminiową (ważne) i na
grill. Innych metod (niż folia) nie znam.
> I wlasciwie jakia to moglaby byc ryba (komponujaca sie do salatek,
> kielbasek i innych biwakowych specjalow) ?
Pstrąg, łosoś (dzwonki), praktycznie cokolwiek oprócz filetów i
mniejszych ryb (wyschną).
> Wiem tylko tyle (sam sie taka kiedys raczylem), ze powinna sie smazyc
> na folii, ale nic poza tym.
--
+ .-. .
Pozdrawiam, . * ) )
Konrad Kosmowski . . '-' . kK
|