Data: 2005-08-03 11:28:17
Temat: Re: ryba na grillu ?
Od: "Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU.UplU>
Pokaż wszystkie nagłówki
Uzytkownik "wodorotlenek" <w...@a...pl> napisal w wiadomosci
news:dcq9d1$62s$1@news.onet.pl...
> Dzien dobry sloneczny,
> chcialbym zrobic cos nietypowego i podac rybe na grilu.
> Czy trzeba ja specjalnie jakos przedtem przyrzadzic ?
> I wlasciwie jakia to moglaby byc ryba (komponujaca sie do
> salatek, kielbasek i innych biwakowych specjalow) ?
>
> Wiem tylko tyle (sam sie taka kiedys raczylem), ze powinna sie smazyc
> na folii, ale nic poza tym.
>
> Pomozecie ?
>
Kazda jedna ryba jest dobra na grilu...
folia nie jest konieczna znacznie lepsza jest taka specjalna siatka
co sie rybke zamyka we srodku i latwiej ja obracac potem
a rybke wystarczy wypatroszyc oplukac osuszyc lekko posolic
do brzuszka wlozyc troche ziela: szczawiu, pokrzywy, natki pietruszki
i grilowac smarujac co jakis czas oliwa..
Ja w taki sposób karpia przyzadzam co to mozna go nabyc w pobliskim stawie
zawsze sie udaje i wbrew powszechnie krazacym opiniom nie smierdzi mulem
zamiast ziela to mozna posluzyc sie lyzka dobrego masla wymieszanego z natka
pietruszki
czosnek tez nie zawadzi
mozna tez rybke oblozyc z zewnatrz plastrami boczku ale to jush spor
arozzutnosc
a jak sie podaje to dobrze cytrynke podac...i dobrze schlodzone biale winko
:)))))
Marek
|