Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Chalek" <c...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: ryż....-jaki ?
Date: Thu, 1 May 2003 10:35:09 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 25
Sender: c...@p...onet.pl@pd79.dhcp.adsl.tpnet.pl
Message-ID: <b8qm51$4da$1@news.onet.pl>
References: <b8pfmn$q9$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pd79.dhcp.adsl.tpnet.pl
X-Trace: news.onet.pl 1051778017 4522 217.98.11.79 (1 May 2003 08:33:37 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 1 May 2003 08:33:37 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:154564
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Tomek" <d...@w...pl> napisał w wiadomości
news:b8pfmn$q9$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam szanownych grupowiczow !:)
> Mam nastepujace pytanie, dzis jadlem potrawke meksykanska z ryzem, czesto
> robie sobie takie potrawy z wykorzystaniem ryzu.
> Moje zdziwienie zaczelo sie gdy ryz ktory jadlem byl jak "papka" i jakis
bez
> smaku, wiem ze ten ryz byl ok, bo wczesniej robile na tym samym ryzu i byl
> bardzo dobry, czyzby torebka torebce nie rowna ?
> A moje pytanie to, czy jest jakis naprawde dobry ryz, aby sie nie obwawiac
> takich podobnych nie smakow:)? Chcialbym aby byl kruchy, nie kleil sie i
> mial to cos:)
> Pozdrawiam i prosil bym o pomoc w wyborze odpowiedniego ryzu.
> Tomek.
>
>
Ryz ryzowi nierowny, sa rozne odmiany, jedne sie kleja inne nie. Ja tam
lubie rozne ryze, nie uwazam, zeby jedynym slusznym ryzem byl ryz sypki.
czasem lepiej jak sie troce skleja, zalezy od kontekstu w jakim sie go
podaje i od gustu.
Chalek
|