Data: 2003-05-01 13:51:24
Temat: Re: ryż....-jaki ?
Od: "Lia" <L...@u...poczta.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
" Chalek : wrote:
> Ja jako nieklejacy sie dlugi ryz uzywam Britta, taki w torebkach w
> brazowym pudelku, do zup, ale nie tylko gotuje tez wloski ryz Arborio
> (swietny na risotto) na przyklad Riso Gallo, czasem tez kupuje
> Jasmin, czasem dziki ryz, w zaleznosci od potrzeby, ochoty, tego z
> czym ma to byc itd. chalek
Ehh, ja sie raz pokusiłam o ugotowanie Jasmin, i zapach vel fetorek był
taki, ze nie byłam w stanie dogotowac go do konca. Wylądował w śmietniku.
Albo pech, albonadwrazliwy zmysł powonienia :(
--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154
O wszystkim decyduje środowisko. Dlatego anioły fruwające w niebie mają
piękne skrzydła, natomiast anioły chodzące po ziemi mają piękne nogi.
http://www.poznan4u.com.pl/pyrypy/pyrypy.php?state=s
howuser&userid=3338656
|