Data: 2006-04-24 11:00:07
Temat: Re: ryż - podstawa zdrowej kuchni
Od: notujaca <n...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
JaMyszka napisał(a) 24/04/2006 12:55:
> notujaca napisała:
>
>> [...]
>> Mnie się wydaje, że największa trudność to dostanie dobrego ryżu - jak się
>> robi z arborio to mi zawsze wychodzi, mimo iż nie jestem super wytrawnym
>> kucharzem :-)
>
> Jest to prawda najprawdziwsza!
[...]
> W niczym nie przypomina ryżu azjatyckiego. A tam na każdym rogu sprzedają -
> już ugotowany!
> Pamiętam ryż na słodko z marchewką i rodzynkami, a do tego szaszłyk z baraniny
> To już nie tylko niebo w gębie, ale całym się było w niebie;D
> Próbowałam w warunkach polskich podać tę potrawę... ryż inny:(
Oj tak... Do azjatyckich potraw polecam ryż jaśminowy :-) Jak najbardziej do
upolowania w Polsce. Zresztą w ogóle go najbardziej lubię do wszystkiego.
Dobrze tylko, że żywię się głównie makaronami, bo inaczej bym zbankrutowała
:-)
--
pzdr notująca
krytyk rzeczywistości
|