Data: 2006-04-24 11:30:17
Temat: Re: ryż - podstawa zdrowej kuchni
Od: notujaca <n...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Akulka napisał(a) 24/04/2006 13:19:
> Użytkownik "notujaca" <n...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:C0727FBD.4565%notujaca@gazeta.pl...
>
>> Jaśminowy? Ja go zawsze gotuję metodą japońską
> <ciach>
>
> Dzięki. Dawno go nie kupowałam. Może jeszcze raz zaryzykuję...
Tylko ważne żeby on był _naprawdę_ jaśminowy, a nie np. "jaśminowy" w
torebkach za dwa złote, bo ten się nie różni od zwykłego niczym. Najlepiej
kupić taki importowany, prosto z Tajlandii. Jak się kupi duże opakowanie nie
wychodzi tak tragicznie drogo. Pewnie to też nie jest najwyższej klasy ryż,
ale przynajmniej ma trochę tego fenomenalnego zapachu ryżu jaśminowego,
który uwielbiam (aczkolwiek, IMO, nie ma on wiele wspólnego z jaśminem ;-) )
--
pzdr notująca
krytyk rzeczywistości
|