Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia schab pieczony Re: schab pieczony

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: schab pieczony

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "czeremcha " <c...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: schab pieczony
Date: Fri, 10 Nov 2006 08:46:16 +0000 (UTC)
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 26
Message-ID: <ej1e8o$ke4$1@inews.gazeta.pl>
References: <ej1dg3$m4f$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: chello084010188035.chello.pl
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1163148376 20932 172.20.26.236 (10 Nov 2006 08:46:16 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 10 Nov 2006 08:46:16 +0000 (UTC)
X-User: czeremcha4
X-Forwarded-For: 172.20.6.161
X-Remote-IP: chello084010188035.chello.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:282784
Ukryj nagłówki

Księżniczka Telimena <c...@W...wp.pl> napisał(a):

> Co zrobić, żeby schab nie był zbyt suchy po upieczeniu?

Nie piec go za długo.

> Ile się piecze np. 1
> kg schabu i w jakiej temperaturze?

Ok. 200 st., nie więcej niż pół godziny. Ogólna metoda, która zawsze się u
mnie sprawdza - gdy schab przestanie być miękki, "zesztywnieje" - jest już
wystarczająco upieczony.

> To jest schab w majeranku, więc obsmażanie go przed pieczeniem chyba nie
ma
> sensu.

Ma sens, bo obsmażanie ma na celu utworzenie na powierzchni mięsa ścietej
otoczki, która zapobiega wyciekaniu soków - czyli żeby mięso nie było suche.

Ania



--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
10.11 batory
10.11 lotaria
10.11 Multisenior
10.11 Multisenior
10.11 Księżniczka Telimena
10.11 Gusiek
10.11 RaV
10.11 Gkhar
10.11 Księżniczka Telimena
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?
SZOK
Kara wiezienia.