Data: 2006-11-10 09:49:38
Temat: Re: schab pieczony
Od: "batory" <b...@p...beztego.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Księżniczka Telimena" <c...@W...wp.pl> napisał w
wiadomości news:ej1dg3$m4f$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Co zrobić, żeby schab nie był zbyt suchy po upieczeniu? Ile się piecze np.
> 1 kg schabu i w jakiej temperaturze?
> To jest schab w majeranku, więc obsmażanie go przed pieczeniem chyba nie
> ma sensu. Wie ktoś jak to zrobić? szukałam w archiwum, ale żadnej
> konkretnej odpowiedzi, tylko przepisy.
> Pozdrawiam
> Teli.
Podlej nieco wodą, wstaw do mocno nagrzanego piekarnika, po 15 minutach
ogień zmniejsz, jakby woda wyparowała to dolej. I co jakiś czas polewaj
mięso tym sosikiem. Czas pieczenia - do godziny.
Pozdrawiam - Agnieszka
|