Data: 2001-09-22 21:59:18
Temat: Re: smażnyj syr
Od: Dariusz <d...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Hiubi napisał:
>
> Byłem ostatnio w Czechach (Praga) i zajadałem się tam smażonym serem.
> Jest on tam podawany wszędzie.
> Był to mniej więcej żółty ser w panierce smażony na głębokim tłuszczu.
> Ale jaki ser się do tego nadaje?
> Jak to zrobić, żeby się nie rozpucił?
> A może to sš specjalne gotowe kostki - np. mrożone z hipermarketów :( ale
> nuie wiem, czy co takiego w ogole istnieje.
>
> Co kto wie o tym cudzie?
To jest specjalny ser. Kosztuje u nas 30 zl/kg
Podobny jak do pizzy, ale robi sie go troche inaczej.
Czeska specjalnosc.
Tak sie ciagnie ze gdy polknalem i mialem w zoladku to nadal sie ciagnal
na talerzu ;)
Wlasnie chce zrobic ten zolty ser.
Jacek
|