Data: 2002-08-23 07:10:01
Temat: Re: smazony ser-przemyslenia
Od: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Tak sobie mysle o tej potrawie poruszajacej serca (i zoladki
> Grupowiczow)...zanim sprobowalam tego sera w Czechach probowalam go robic w
> domu, wychodzil smaczny, ale - jak sie przekonalam w Czechach - ich jest
> nieco inny, przede wszystkim panierka trzyma sie sera jak tesciowa
> parapetu;-)
> Dzis mam zamiar zrobic serowy eksperyment - zanim zaczne ser panierowac
> posmaruje go cieniutko olejem, potem bulka, jajko i jeszcze raz bulka, moze
> na ten olej panierka lepiej sie przyklei i ser nie ucieknie na patelnie?
próbowałem kiedyś na Camembercie instrukcję znajomego kucharza (niestety
zniknął mi z oczu przed kilku laty). Ser zmoczyć wodą i utaplać w mące.
Podsuszyć i dopiero potem panierować.
Waldek
|