Data: 2009-10-28 10:08:11
Temat: Re: surówka z białej kapusty - jak
Od: "flower" <f...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "bodie kotas" <n...@g...pl> napisał w wiadomości
news:hc8vrg$ap0$1@inews.gazeta.pl...
> witam
>
> często jadam obiady w małych barach i spotkałem się z surówką z białej
> kapusty, która bardzo mi smakuje ale ... ile razy próbuję w domu taką
> zrobić to wychodzi zwykła sieczka o aromacie liści prosto z pola ...
> jak się obrabia liście kapusty żeby pozbyć się smaku i zapachu
> surowizny?
>
> Zaznaczam że jak na mój łeb to te konsumowane w punktach
> gastronomicznych nie są na bazie kiszonej
Trochę cebuli, trochę marchewki, trochę pieprzu, trochę oliwy, sporo octu
winnego, plus cukru tyle żeby było dobre. Musi się kilkadziesiąt minut
"przegryzać".
--
"Żałuj za dowcipy, synu!"
Tytus, Romek i A'Tomek, ks. VIII
|