Data: 2002-03-03 20:45:34
Temat: Re: szyncle wlowe ?
Od: "Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Herbatka" <b...@d...com.pl> a écrit dans le message news:
000601c1c2e6$dda18020$0200a8c0@tea...
>
> Wiem Wladyslawie, ale to nie zmienia faktu, ze na etykiecie napisano jak
wol
> "sznycle wolowe" - mieso jest b. ladne, ale pokrojone wlasnie w sznycle,
> czyli sa to dosc cienkie a szerokie platy miesa. Stad moje pytanie, co z
tym
> zrobic ?
> Herbatka
>
Jezeli jeszcze nie zjadlas (myslalam, ze to wczoraj na wieczor i ze dzis to
musztarda po majonezie - :), to byla tu niedawno b. wesola dyskusja nt.
smazenia befsztykow. Zaczela sie pewnie wtedy gdy Twoj kompus byl chory ;
oto namiary : 16.02.2002, temat : "Stek pilnie poszukiwany"
Od tego czasu... nudzilam sie w Lyonie i zrobilam sobie takiego "sznycla" :
1 mieso usmazylam bez tluszczu na teflonie
2 posolilam, popieprzylam
3 teflon zdaglasowalam malym kubeczkiem (takim na 3 lyzki do zupy) crčme
fraîche (czyli polska kremowka 33%) i ja na sznycel
4 do tego szpinak, zeby zmniejszyc kalorie, ale i tak dobre bylo
Howgh !
Ewcia
--
Niesz !
|