Data: 2002-03-03 21:36:55
Temat: Re: szyncle wlowe ?
Od: b...@d...com.pl (Herbatka)
Pokaż wszystkie nagłówki
----- Original Message -----
From: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
To: <p...@n...pl>
Sent: Sunday, March 03, 2002 9:45 PM
Subject: Re: szyncle wlowe ?
> Jezeli jeszcze nie zjadlas (myslalam, ze to wczoraj na wieczor i ze dzis
to
> musztarda po majonezie - :), to byla tu niedawno b. wesola dyskusja nt.
> smazenia befsztykow. Zaczela sie pewnie wtedy gdy Twoj kompus byl chory ;
> oto namiary : 16.02.2002, temat : "Stek pilnie poszukiwany"
> Od tego czasu... nudzilam sie w Lyonie i zrobilam sobie takiego "sznycla"
:
> 1 mieso usmazylam bez tluszczu na teflonie
> 2 posolilam, popieprzylam
> 3 teflon zdaglasowalam malym kubeczkiem (takim na 3 lyzki do zupy) crčme
> fraîche (czyli polska kremowka 33%) i ja na sznycel
> 4 do tego szpinak, zeby zmniejszyc kalorie, ale i tak dobre bylo
>
> Howgh !
>
> Ewcia
>
> --
> Niesz !
Bradzo dziekuje, ale sek w tym, ze sznycle sie nie nadaja na steki - one sa
cieniutkie, potraktowanie ich jak steka byloby barbarzynstwem wobec sznycli
i stekow :-P
Herbatka
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|