Data: 2002-03-03 22:39:59
Temat: Re: szyncle wlowe ?
Od: "Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Herbatka" <b...@d...com.pl> a écrit dans le message news:
001501c1c2fb$05225340$0200a8c0@tea...
>
> Bradzo dziekuje, ale sek w tym, ze sznycle sie nie nadaja na steki - one
sa
> cieniutkie, potraktowanie ich jak steka byloby barbarzynstwem wobec
sznycli
> i stekow :-P
Alez traktowanie stekow nie jest barbarzynstwem, tylko bardzo precyzyna
technika. Zasada jest : 1. obsmazenie (bez soli) w wysokiej temperaturze 2.
(ew. posolenie) dosmazenie na malym ogniu w zaleznosci od grubosci miesa
( lub "cienkosci" w Twoim wypadku, czyli krotko) i od pozadanej krwistosci
(+ ew. posolenie).
Wolowina to wolowina, w drob sie sama nie zamieni :-)
Inny sposob na "cienkie" wolowe, to natrzec czosnkiem, popieprzyc, usmazyc
jw ... i juz.
podpisano:
Miesozerna Ewcia
ps. No i oczywiscie pozostaja zrazy zawijane, ale tych to w zyciu nie
robilam
--
Niesz !
|