Data: 2005-01-14 13:04:03
Temat: Re: tarta - problemy
Od: "Aggie" <y...@a...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>>
> Ciasto w tarcie ma być tak cieniutkie jak się tylko uda. Żadnego proszku do
> pieczenia na boga, najlepiej żadnych jaj, ono nie ma rosnąć, ma być tylko
> delikatnym i prawie niezauważalnym obramowaniem dla farszu.
> Klasyczne ciasto do słonej tarty to: 2 szklanki mąki, szczypta soli, 120
> gr. zimnego masła, zimna woda - tyle żeby
Wlasnie wedlug tego przepisu zrobiłam. Moje ciasto mialo jakies 4mm grubosci. Z
Twojego postu wnioskuje, ze bylo za grube. I nie przelezalo w lodówce - czy to
takie istostne?
Agnieszka
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|