Data: 2006-04-29 16:44:07
Temat: Re: tuńczyk ?
Od: t...@g...pl (Kot)
Pokaż wszystkie nagłówki
fuksa wrote:
>mam kawałek tuńczyka- jak zrobić, żeby podkreślić, wydobyć smak?
>jeszcze nie jadłam innego niż z puszki:)
>
>mile widziany prosty przepis, bo mam tylko na 3 porcyjki :)
>
>
>
>
Rozgrzac olej srednio mocno, smazyc posolonego lekko tunczyka do
porzadanej krwistosci/niekrwistosci (tunczyka mozna jesc jak stek), juz
na talerzu narzucic na niego gore usmazonej na jasnozloto i na koniec
smazenia skropionej lekko octem balsamicznym, drobno posiekanej cebuli.
Jesc z ryzem albo bagietka.
Jest to przepis mojej tesciowej, uwiebiam tak podanego tunczyka.
Kot
Send instant messages to your online friends http://uk.messenger.yahoo.com
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|