Data: 2006-04-29 18:27:46
Temat: Re: tuńczyk ?
Od: dogma <d...@N...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
eM eL napisał(a):
> "fuksa" <f...@w...pl> wrote in message
> news:e3026c$698$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
>>mam kawałek tuńczyka- jak zrobić, żeby podkreślić, wydobyć smak?
>>jeszcze nie jadłam innego niż z puszki:)
>>
>>mile widziany prosty przepis, bo mam tylko na 3 porcyjki :)
>
>
> Najlepiej zamarynowac na 30-40 minut jakiejs mocnej marynacie i usmazyc na
> oleju/oliwie/masle (nie polecam masla, gdyz sie nieco pali.) No i smazyc jak
> najkrocej - tunczyk jest dobry nawet na surowo.
wlasnie dlatego ze smazy sie go krotko mozna to czynic na masle...
no z odrobina oliwy ;)
pamietam ze kiedys ktos poczestowal mnie tunczykiem z grilla (w jakis
ziolach) grillowanego jak lososia i tez byl pyszny...
pozdr
|