Data: 2011-01-19 17:16:11
Temat: Re: Ĺ?winia is dead
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 19 Jan 2011 09:14:49 +0100, Misiek napisał(a):
> Użytkownik "Rysio" <o...@p...pl> napisał w wiadomości
> news:ih1hn7$dtd$1@news.onet.pl...
>>W dniu 2011-01-16 23:29, Jan Werbinski pisze:
>>> MĹode pokolenie nie wie nawet jak to smakuje.
>>>
>>
>> Szynka puszkowa Krakus na swieta 25 lat temu, dzisiaj to samo smakuje jak
>> papier toaletowy.
>>
>
> Niestety, dokladnie jak mowisz. Ale generalnie wedliny z Krakusa jeszcze
> jakos smakuja :-)
> Od paru tygodni w Tesco jest stoisko z wedlinami "swojskimi". Dosc drogie
> (kielbasa mysliwska czy jalowcowa po 35-38 zl kilogram, kielbasa swojska po
> ok. 30 zl/kilogram), ale WARTO!!!
> Na prawde smak calkiem inny niz "tradycyjne tescowe"
Jeśli cokolwiek kupuję pod nazwą "wędlina", to tylko kiełbasę "Krakowską
suchą" z Żywca oraz "Swojską" z tejże wytwórni. Obie zasługują na pochwałę
- świetnie przyprawione, mające charakter, choć mam świadomość, ze są tam i
konserwanty, i fosforany, jak we wszystkim. Ale jest to MIĘSO.
Czy jest w Tesco - nie wiem, bo tam nie kupuję wędlin.
|