Data: 2011-01-19 18:20:58
Temat: Re: Ĺ?winia is dead
Od: medea <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2011-01-19 18:16, Ikselka pisze:
> Dnia Wed, 19 Jan 2011 09:14:49 +0100, Misiek napisał(a):
>
>> Użytkownik "Rysio"<o...@p...pl> napisał w wiadomości
>> news:ih1hn7$dtd$1@news.onet.pl...
>>> W dniu 2011-01-16 23:29, Jan Werbinski pisze:
>>>> MĹ?ode pokolenie nie wie nawet jak to smakuje.
>>>>
>>> Szynka puszkowa Krakus na swieta 25 lat temu, dzisiaj to samo smakuje jak
>>> papier toaletowy.
>>>
>> Niestety, dokladnie jak mowisz. Ale generalnie wedliny z Krakusa jeszcze
>> jakos smakuja :-)
>> Od paru tygodni w Tesco jest stoisko z wedlinami "swojskimi". Dosc drogie
>> (kielbasa mysliwska czy jalowcowa po 35-38 zl kilogram, kielbasa swojska po
>> ok. 30 zl/kilogram), ale WARTO!!!
>> Na prawde smak calkiem inny niz "tradycyjne tescowe"
> Jeśli cokolwiek kupuję pod nazwą "wędlina", to tylko kiełbasę "Krakowską
> suchą" z Żywca oraz "Swojską" z tejże wytwórni. Obie zasługują na pochwałę
> - świetnie przyprawione, mające charakter, choć mam świadomość, ze są tam i
> konserwanty, i fosforany, jak we wszystkim. Ale jest to MIĘSO.
A ja niedawno odkryłam krakowską suchą z zakładów mięsnych Kozłowskiego.
Samo mięso.
Ewa
|