Data: 2022-08-02 19:01:03
Temat: Re: ?winski ?eb
Od: Stefan <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2022-08-01 o 18:22, trybun pisze:
> W dniu 30.07.2022 o 21:54, Gil pisze:
>> Co zrobić z polówki swińskiego łba kupionego w przedhistorycznym
>> markecie?
>>
>
> Trafiłeś na normalny skarb. Co zrobić? - Może galaretę a`la kurczak w
> galarecie. Czyli ugotować jak rosół obrać z kości, pokrajać na drobno
> podlać rosołem w którym się gotował dodać odpowiednie przyprawy
> pogotować wszystko z godzinę i odstawić do wystygnięcia. Albo lepiej
> ugotować w rosole , obrać z kości pokrajać w grube plastry i zostawić do
> wystygnięcia - znakomita rzecz do kanapek albo na zakąskę do gorzały.
> Aha, krojenie w plastry lepiej idzie na wystygniętym już mięsie.
>
No i to właśnie jest głowizna! :) tylko gotować trzeba dłużej...
https://beszamel.se.pl/porady/jak-zrobic/glowizna-w-
galarecie-przepis-na-glowizne-aa-VPEC-qCNr-DSHT.html
serdeczności w smaczności
pozdr
Stefan
--
Ta wiadomość została sprawdzona na obecność wirusów przez oprogramowanie antywirusowe
Avast.
https://www.avast.com/antivirus
|