Data: 2004-01-21 05:46:41
Temat: Re: żurek
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <buk98v$r35$1@SunSITE.icm.edu.pl>,
"walkie!" <walkie_wywal_to@to_tez_wywal_wroclaw.net.pl> wrote:
> temat żurku powraca ostatnio na grupę jak bumerang, tak przegladałam te
> wątki i nie znalazłam odpowiedz na mój problem.
> zakwasu w domu nie robie, kupuje od "baby" ;)
> tylko tym razem miałam jakos malo kwasny ten zakwas a mimo to ugotowalam
> zurek. no i zupa wyszla IMO za malo kwasna - czy ktos moze zna sposob
> jak poprawic smak potrawy? w sumie nie jest zly ale gdyby mocniej
> zakwasic to byloby niebo w gebie a tak to jest taka troche nijaka. :(
Jedyny chyba sensowny sposób na dokwaszenie żurku, czym innym niż
zakwasem, to użyć spożywczego kwasu mlekowego. Kiedyś bywał do
dostania, jak jest teraz nie wiem.
Władysław
|