Data: 2004-01-21 18:21:01
Temat: Re: żurek
Od: "walkie!" <walkie_wywal_to@to_tez_wywal_wroclaw.net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Wladyslaw Los napisał:
> Jedyny chyba sensowny sposób na dokwaszenie żurku, czym innym niż
> zakwasem, to użyć spożywczego kwasu mlekowego. Kiedyś bywał do
> dostania, jak jest teraz nie wiem.
>
Dokwasilam zakwasem :)
A co do kwasu mlekowego - jak zyje (a zyje w sumie krotko ;) nieco ponad
20 lat ;) ) to nigdy nie widzialam kwasu mlekowego, i w kuchni zeby ktos
tego uzywal ani w sklepie wiec nawet nie wiem w jakiej formie to
wystepuje choc przypuszczam ze pewnie w plynnej ;)
Jedyne co teraz zauwazylam w sklepach to kwas chlebowy, w jakis
plastikowych butelkach - nie budzi to mojego zaufania wiec na razie nie
rozwarzam zakupu ;).
Dzieki za odpowiedz :)
--
* Justyna - walkie!
* http://walkie.cegla.art.pl & http://shanties.art.pl
* http://www.banana.szanty.pl/przs/grupa/index.php?act
ion=pokaz&id=25
* Nawet ząb bywa wstawiony!
|