Data: 2007-09-20 10:17:16
Temat: Robienie twarogu prosto od krowy
Od: "Tomasz" <t...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Znalazlem ostatnio w mojej okolicy Gospodarstwo ekologiczne i kupilem tam
wczoraj 3 litry mleka prosto od krowy.
Chce z niego zrobic natyralny twarog.
Postawilem to mleko w kamiennym garnku na zsiadle.
Z pewnoscia po dwoch dniach mi sie zsiadzie ala jak z tego profesjonalnie
zrobic twarog. Czy podgrzac to zsiadle mleko i do jakiej temperatury, czy
mieszac przed podgrzaniem czy po podgrzaniu, a moze wcale sie nie podgrzewa,
itd itp.
Czy ktos z Was ma doswiadczenie w tym kierunku.
Tylko nie kazcie mi zbierac z tego smietany bo taki twarog to ja kupuje w
sklepie i daje kotom (5 szt). a ten chce sam zjesc z zona.
--
Tomasz
|