Data: 2004-01-02 13:28:12
Temat: Strudel
Od: "Renia" <r...@v...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam wszystkich Grupowiczów w Nowym Roku i życzę wszystkiego
najpyszniejszego :)
Odważyłam się wreszcie i upiekłam strudla z makiem. Ciasto rozciągało się
wspaniale, wyszło cieniutkie i prześwitujące, w smaku niezłe ale ... - nie
jestem do końca przekonana czy było dobrze upieczone. Ciasto z wierzchu
chrupiące ale w środku elastyczne chociaż bez zakalców. Czy środek nie
powinien też być chrupiący? Piekłam w temp. około 210 - 220 stopni przez
około 35 min z termoobiegiem.
Jakie powinny być środkowe warstwy strudla?
Przepraszam, jeśli zadaję głupie pytanie ale mam bardzo małe doświadczenie w
pieczeniu ciast.
Pozdrawiam
Renia
|