Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "nightmen" <nightmen(wytnij to)@poczta.onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Super sos do gołabków
Date: Thu, 3 Jun 2004 23:56:19 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 29
Sender: n...@p...onet.pl@ano81.neoplus.adsl.tpnet.pl
Message-ID: <c9o6mu$gol$1@news.onet.pl>
References: <c9ncvi$19r$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: ano81.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: news.onet.pl 1086299678 17173 83.27.38.81 (3 Jun 2004 21:54:38 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 3 Jun 2004 21:54:38 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:203789
Ukryj nagłówki
> Teoretycznie wiem jak zrobić gołąbki, ...więc niech choć sos będzie dobry
:)
> Prześlijcie kilka sprawdzonych, najlepiej pomidorowych, choć za grzybowe
też
> będę wdzięczna.
> Jeannette
>
Super SOS do gołąbków
> Robię od wieków tak i zawsze wychodzi dobry (a jast to przepis mojej
prababci)
Składniki
2 łyżki masła
1 duża cebula drobno pokrojona w kosteczkę
1 duża łyżka mąki
1 pudełko koncentratu(kiedyś brało się 1 kg pomidorów podgotowywało w
garneczku i przecirało przez sito)
Na masełku podsmazmay cebulke az sie zeszkli dodajemy mąke i robimy zasmażke
jak juz ma kolor brązowy to dodajemy trochę przecieru jakies pół szklanki i
chwile posmazamy .
Reszte przecieru mieszamy z woda około 2 szklanek i dodajemy naszą zasmażkę
intesywnie to wszystko mieszając i mamy super sos pomidorowy jak za gęsty
to dodajemy wody ,acha sól i pieprz obowiązkowa ewentualnie sok z cytryny i
cukier doda nam winnego smaku.
Życze smacznego
Uczmy się kochac bliskich bo tak szybko odchodzą
|