Data: 2004-06-03 19:49:14
Temat: Re: dobry sos do gołąbków
Od: walkie <walkie@no_spam_wroclaw.net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Nessie napisał:
> m...@p...onet.pl wrote:
>
>> Sos grzybowy robiłam do niedawna z grzybów suszonych, namoczonych i
>> osobno ugotowanych. zagęszczałam mąką i śmieteną. Obecnie poszłam na
>> łatwiznę i kupuję
>> koncentrat grzybowy, rozprowadzam wywarem z gołąbków + mąka i śmietana.
>
>
> A co to jest ten koncentrat grzybowy? Czy to 'kostka' taka jak rosołowa,
> czy może coś w rodzaju sosu sojowego? Możesz napisać, jakiej firmy
> kupujesz i jak to wygląda?
>
> O uprzednim namoczeniu grzybów suszonych nigdy nie pamiętam, wskutek
> czego od kilku miesięcy mam w szafce torebkę grzybów... które nigdy nie
> trafiają w sos!
>
> Nessie
>
ja nigdy nie mocze, tylko od razu do garnka i na bardzo malym ogniu je
gotuje.
--
* Justyna - walkie!
* http://walkie.cegla.art.pl & http://shanties.art.pl
* http://www.grupa.szantymaniak.pl/?walkie!
* Nawet ząb bywa wstawiony!
|