Data: 2004-06-03 18:56:15
Temat: Re: dobry sos do gołąbków
Od: Nessie <n...@b...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
m...@p...onet.pl wrote:
> Sos grzybowy robiłam do niedawna z grzybów suszonych, namoczonych i osobno
> ugotowanych. zagęszczałam mąką i śmieteną. Obecnie poszłam na łatwiznę i kupuję
> koncentrat grzybowy, rozprowadzam wywarem z gołąbków + mąka i śmietana.
A co to jest ten koncentrat grzybowy? Czy to 'kostka' taka jak rosołowa,
czy może coś w rodzaju sosu sojowego? Możesz napisać, jakiej firmy
kupujesz i jak to wygląda?
O uprzednim namoczeniu grzybów suszonych nigdy nie pamiętam, wskutek
czego od kilku miesięcy mam w szafce torebkę grzybów... które nigdy nie
trafiają w sos!
Nessie
|