Data: 2005-12-22 17:55:14
Temat: panettone jak ze sklepu?
Od: Sabina Redlarska <sa-re.wyrzuc.to.co.uwazasz:)@epf.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam.
Czy wogóle da się upiec w domu takie panettone jakie Włosi kupują na
święta?
To że kupują a nie pieką pewnie o czymś świadczy.
2 czy 3 lata temu spróbowałam to upiec wg jakiegoś przepisu, chyba z prk,
ale wyszła z tego coprawda dość dobra, ale jednak dość zwyczajna
drożdżówka.
A jeśli się nie da upiec samemu, to czy to jest wogóle w polskim handlu
dostępne? W moich stronach pewnie nie dostanę, ale może przynajmniej w
Warszawie jakiejś da się to dostać?
Nie za bardzo rozumiem o co tu chodzi, jest to ciasto tradycyjne, kiedyś to
piekli w garnkach, a więc jednak piekli. Czemu więc teraz tylko kupują? Czy
po prostu w przemysłowej produkcji da się to zrobić lepiej? Czemu?
--
Sabina
|