Data: 2001-05-29 06:20:28
Temat: rolady schabowe z pieczarkami
Od: Ulka <u...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Pewnie przeczytalam ten przepis kiedys na grupie, bo to nie mozliwe
zebym sama to wymyslila. Juz kiedys pisalam, ze nie mam wyobrazni
kulinarnej. Wyszlo pyszne, dlatego podaje:
schab pokroic na podwojne kotlety, nieprzeciete pomiedzy soba do
konca(opisywal ta technike kiedys ostry przy swoim schabie) , nastepnie
rozlozyc to na plask i dobrze zbic na spory placek schabowy, taki co sie
da zrolowac. W miedzyczasie smazymy cebule i pokrojone pieczarki na
rumiano(musi odparowac sos).Nalezy dobrze przyprawic sola i pieprzem.
Kotlety solimy, nakladamy na nie boczek wedzony(najlepiej na drewnie,
podawalam kiedys miejsce nabycia dla warszawiakow), na to pieczarki no i
zawijamy roladki.Spinamy wykalaczkami, zeby sie nie rozpadly i farsz
nie wyplynal. Dalej tradycyjnie otaczmy w mace i obsmazamy na tluszczu.
Przekladamy do rondla, w ktorym poddusilismy troche cebuli. Patelnie po
smazeniu zalewamy woda i cala ta dobroc wlewamy do rondla, dalej
pozostaje duszenie. Je dolozylam do duszenia kostke grzybowa. Pychotka
dla miesozernych, do ktorych naleze. Ulka
--
Serwer dedykowany w godzinę, http://www.wdc.pl
|