Data: 2004-03-03 16:56:09
Temat: zupa pieczarkowa - jak zrobic, by była gesta?
Od: "meg" <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam wszystkich,
Bardzo się cieszę, że taka grupa istnieje :) Jestem tu nowa. Niestety nie
mam czasu na przejrzenie archiwum grupy do głębi, więc wybaczcie, jeśli coś
powtarzam...
Moje zapytanie brzmi: co zrobić z zupą pieczarkową, by miała konsystencję
gęstej śmietany? Ściągnęłam ze strony www.kuchniaonline.pl przepis zupa -
krem z pieczarek, ale jest to przepis do przygotowania w szybkowarze....Jak
zwiększyc gęstość? Czy to kwestia rodzaju śmietany, czy faktycznie
temperatury (szybkowar)? Czy byłby ktoś tak uprzejmy i mógł podać dość
szczegółowy przepis na taką zupę? Uwielbiam ją, ale mam już dosyć tych z
proszku :(
Bede bardzo wdzięczna
meg suspensik
|