Data: 2013-07-08 21:15:10
Temat: Babka cytrynowa jak od Sowy
Od: Feniks z popiołów <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Zakochana jestem w babce cytrynowej z cukierni Sowa. Zakochana jestem w
niej od dawna, ale niedawno sobie o niej przypomniałam. Podejrzewam, że
robiona jest na oleju, bo ma specyficzną konsystencję, jest lekko mokra.
Czy ktośjadł też tę babkę, wie, o czym piszę i posiada może wypróbowany
przepis?
Dodam, że najlepszą wersję tej babkijak dotąd udało mi się kupić tylko w
cukierniach w Bydgoszczy, bo to, co sprzedają wsieci Sowy np. we
Wrocławiu, już nie smakuje aż tak dobrze.
Nawet szukając przepisu po zdjęciach w necie, nie mogę trafić na
podobną. A wygląda tak:
http://www.sowa-lodz.pl/katalog-produktow/wyroby-pie
czone/babki/11/
Ewa
|