Data: 2013-07-08 21:25:26
Temat: Re: Babka cytrynowa jak od Sowy
Od: Sara <s...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2013-07-08 21:15, Feniks z popiołów pisze:
> Zakochana jestem w babce cytrynowej z cukierni Sowa. Zakochana jestem w
> niej od dawna, ale niedawno sobie o niej przypomniałam. Podejrzewam, że
> robiona jest na oleju, bo ma specyficzną konsystencję, jest lekko mokra.
> Czy ktośjadł też tę babkę, wie, o czym piszę i posiada może wypróbowany
> przepis?
> Dodam, że najlepszą wersję tej babkijak dotąd udało mi się kupić tylko w
> cukierniach w Bydgoszczy, bo to, co sprzedają wsieci Sowy np. we
> Wrocławiu, już nie smakuje aż tak dobrze.
> Nawet szukając przepisu po zdjęciach w necie, nie mogę trafić na
> podobną. A wygląda tak:
> http://www.sowa-lodz.pl/katalog-produktow/wyroby-pie
czone/babki/11/
Od Sowy nie znam, ale może to coś w tym stylu?
http://moroccanfood.about.com/od/dessertsandcookies/
r/easy_lemon_cake.htm
|