Data: 2006-03-31 16:37:35
Temat: Chleb
Od: "ZB" <t...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam.
Niedawno kupiłem urządzenie do pieczenia chleba.Sprawuje się b.
dobrze.Niestety mam pewien problem, nazywa się "kruszenie".
O ile sam wypiek chleba nie nastręcza problemów to nie mogę sobie poradzić z
kruszeniem się chleba. Bezpośrednio po upieczeniu chleb jest idealny,
niestety po upływie ok. 24 godzin przy krojeniu bardzo się kruszy.
Czy ktoś z państwa parający się domowym wypiekiem zna jakieś "panaceum" na
tą przypadłość???
Bardzo chętnie przyjmę wszelkie rady związane z domowym wypiekiem chleba .
Pozdrawiam.
Zdzisław.
Ps. stosuję się do przepisów zawartych w instrukcji obsługi.Jeszcze nie
jestem na etapie własnych eksperymentów, a szczególnie wypieku z zakwasu.
Będę wdzięczny za prosty przepis na zakwas.Moje urządzenie może piec chleb
do ok. 1 kg.
|