Data: 2006-03-31 16:41:24
Temat: Re: Chleb
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"ZB" <t...@o...pl> wrote in message
news:42128$442d5ad1$57cf337a$28238@news.chello.pl...
> Witam.
> Niedawno kupiłem urządzenie do pieczenia chleba.Sprawuje się b.
> dobrze.Niestety mam pewien problem, nazywa się "kruszenie".
> O ile sam wypiek chleba nie nastręcza problemów to nie mogę sobie poradzić
> z kruszeniem się chleba. Bezpośrednio po upieczeniu chleb jest idealny,
> niestety po upływie ok. 24 godzin przy krojeniu bardzo się kruszy.
> Czy ktoś z państwa parający się domowym wypiekiem zna jakieś "panaceum" na
> tą przypadłość???
> Bardzo chętnie przyjmę wszelkie rady związane z domowym wypiekiem chleba .
> Pozdrawiam.
> Zdzisław.
> Ps. stosuję się do przepisów zawartych w instrukcji obsługi.Jeszcze nie
> jestem na etapie własnych eksperymentów, a szczególnie wypieku z zakwasu.
> Będę wdzięczny za prosty przepis na zakwas.Moje urządzenie może piec chleb
> do ok. 1 kg.
Ile mieszadeł?
|